Kredittkort kontra forbrukslån

By | October 29, 2013
[table “2” not found /]

Kredittkort og forbrukslån er ikke så forskjellige fra hverandre. Ved belasting på et kredittkort blir ikke pengene trekt fra en lønnskonto, men beløpet en må betale tilbake i ettertid. Kredittkort er dermed i bunn og grunn akkurat det samme som et forbrukslån. Forskjellen er i hovedsak hvordan rentene og gebyrene er fordelt.

Kredittkort har en rentefri periode, denne varierer utifra hvilket kort en har. I hovedsak vil denne perioden være mellom 30 til 55 dager. Om en tilbakebetaler hele beløpet før denne perioden går ut, betaler en ingen utgifter som rente og gebyrer. Da har en faktisk hatt et 100% rentefritt forbrukslån. Om en ikke klarer dette og glemmer fakturaen har en fått et dyrt forbrukslån å nedbetale.

Forbrukslån har som regel en lavere rente en et kredittkort. Pengene blir som regel tilgjengelig med det samme og renteutgiftene løper fra starten. Noen tilbydere av forbrukslån har en varierende periode med avdragsfrihet, men dette er svært individuelt. Det er stor konkurranse innefor markedet med forbrukslån, og dermed burde en sjekke flere for å sammenligne tilbud.

Hva som er best å bruke er avhengig av situasjonen. Kredittkort er nok det beste alternativet om det er lavere beløp en trenger finansiering til. Om en klarer å tilbakebetale før de rentefrie dagene går ut er kredittkort uten tvil det beste valget. Om det er større beløp en trenger finansiering til er forbrukslån best. Betingelsene til lånet er bedre enn ved et kredittkort og det blir enklere å betjene lånet.

You haven't connected an Adservice account on the setting page - please connect your Adservice account and try again.