Kredittkort ved handel mellom private

By | October 29, 2013
[table “2” not found /]

Ettersom flere anskaffer seg en eller annen form for kredittkort for å oppnå rabatter og fordeler ved varehandel, billigere drivstoff hos de forskjellige bensinstasjonene, eller forsikringsordninger ved reiser, har det så smått også begynt å danne seg et behov de aller fleste kanskje ikke tenker så veldig mye over, nemlig behovet for å kunne handle privatpersoner i mellom. Det har funnets løsninger hvor man kan betale fra mobiltelefon til mobiltelefon, men da dette forutsetter tilgjengelige midler bundet opp mot dette, har det lenge vært ønskelig med en tjeneste knyttet opp mot allerede eksisterende kredittkort.

Inntil ganske nylig har dette kun vært forbeholdt de tilfeller hvor selger har vært en næringsvirksomhet, men med en ny innretning til bruk mot håndholdte enheter som mobiltelefon og nettbrett, kan alle som ønsker nå også motta betaling fra privatpersoner via deres kreditt- eller betalingskort.

Man kobler simpelthen bare enheten til mobiltelefonen eller nettbrettet, setter i kredittkortet, starter en liten applikasjon, taster inn ønsket beløp man ønsker overført, kortinnehaver signerer, og vips, man har gjennomført en handel.

Bruksområdene er uendelige, og der man tidligere kanskje måtte innom en bank eller minibank for å kunne handle noe privat, kan man nå med enkle grep foreta transaksjonene der og da. Noe som er praktisk ved for eksempel handel av kjøretøy, på loppemarkedet eller i andre sammenhenger manplutselig kunne ha bruk for noen ekstra kontanter. Dessuten vil en slik transaksjon være underlagt finansavtaleloven, slik at man i tillegg til en enkel tjeneste, også får en sikkerhetsventil i forhold til kredittkjøp og angrerett på samme måte som ved ordinær handel, enten på internett eller ved eksternt utsalgsted.

Foreløpig fungerer denne løsningen kun på enkelte bestemte utvalgte produkter, men erfaringsmessig er det rimelig å anta det bare er et tidsspørsmål for de fleste andre produkter også blir tilgjengelige på dette markedet.

You haven't connected an Adservice account on the setting page - please connect your Adservice account and try again.